Luxor EMCS modul

Img

Az EMCS (Excise Movement and Control System - Jövedéki Árumozgási és Ellenörző Rendszer) rendszer 2010. április 1-jétől él, amely a jövedéki termékek közösségen belüli, adófelfüggesztéssel való szállításának felügyeletére, nyomon követésére szolgál.

Az e-TKO-val feladott szállítmányok esetében minden hazai címzettnek, feladónak képesnek kell lennie az okmány elektronikus visszaigazolására.
EMCS programunk az üzenetek küldését és fogadását a KKK2 rendszeren (NAV Külső Kommunikációs Központ) keresztül végzi, emiatt a modul használtának elsődleges feltétele, hogy a felhasználó rendelkezzen regisztrációval a KKK2-n.

Fontos továbbá, hogy a program szorosan kapcsolódik a Készlet-számlázó és Számlázó modulhoz, emiatt az EMCS modul önmagában nem használható. A Készlet-számlázó rendszerben rögzített számlából/szállítólevélből automatikusan elkészíthető az EMCS modul számára a szükséges "üzenet", amelyet ellenőrzést követően küldhetünk el.
EMCS programunkat azoknak a Készlet-számlázó rendszerünket is használó, jövedéki adóraktári tevékenységet folytató Ügyfeleinknek ajánljuk, akik nagy mennyiségben állítanak ki, illetve fogadnak elektronikus kísérő okmányt, mivel az ÁNYK felületén végzett nyomtatvány kitöltéshez képest jelentősen gyorsítja és egyszerűsíti az ügyintézést.